Moje dlouhodobá absolutní seriálová jednička. Až do Scarlet Heart ji nic nepřekonalo. Po začátku, který mě překvapil, takže jsem nevěděla, která bije, následovalo chvilkové uklidnění, aby příběh dvou adoptivních bratrů začal nabírat na obrátkách. Teď musím upozornit případné čtenáře, hlavně ty, kteří TBDAW ještě neviděli, že následující text může obsahovat spoilery. V tomhle případě se jim prostě asi nevyhnu. Článek nechávám beze změny tak, jak jsem ho měla na starém webu. Totéž platí i o screenech. :^)


   Nemalou zásluhu na tom, že seriál je takový jaký je má bezesporu obsazení hlavního hrdiny. Role Soo-hyeona / Kaye je zatím tím nejlepším, co kdy Lee Joon-gi zahrál. A když si člověk uvědomí, že mu v té době bylo pouhých 25 let, tak nestačí zírat. Jeho postava projde takovou spoustou proměn, že se tomu nechce ani věřit. Od mladého kluka, přes chladného agenta, který ve chvíli, kdy potká vraha své matky, zapomene, co se naučil. Myšlenky mu ovládá jenom jedno slovo "zabít". Díky této fatální chybě si podepíše vlastní úmrtní list...

   O pár měsíců později se v Bangkoku objevuje Kay, který pracuje pro tamější klan, přivydělává si v ringu a čeká na svoji chvíli. Ta přijde, když zachrání život tomu, kvůli komu do města přijel.

   V téhle chvíli se zastavím u hlavy mafie - blonďatého Maa (Choi Jae-seong). On je pro mě tím druhým, který seriálu dal nezaměnitelný punc. Pro mě je to ten nejlepší mafián, jakého jsem kdy viděla. Má obrovské charisma a hlavně - není to mašina na zabíjení. Je to muž, který miluje svoji rodinu, a když o ni přijde, tak se mu zhroutí svět. Nicméně ani to mu nezabrání v tom, aby pokračoval ve své práci pro drogový kartel.
   Netuší, že Kay, kterému postupně začne maximálně důvěřovat, má úplně jiný cíl než ho chránit. Dokonce ho pověří ochranou své znovu nalezené dcery, i když ta nechce mít s otcem nic společného. Při plnění úkolu je ale Kay zraněn a následně ztrácí paměť.

   To je chvíle, kdy začíná Joon-gi hrát v podstatě třetí - a zase úplně jiný - charakter. Mafiána, který neví, kým dřív byl a je přesvědčen, že jeho jediným posláním je práce pro Maa. Mezi oběma muži začne vznikat silné přátelské pouto.

   Jedním z vrcholů seriálu je i chvíle, kdy se Kayovi vrátí paměť a on se rozpomene na to, kdo vlastně je a uvědomí si kým teď je... Uvědomuje si, že muže, který zabil jeho mámu, začal mít rád. S tím vším se musí v dalších epizodách vyrovnávat, aby to nakonec dopadlo, tak jak to dopadlo.

   Je mi jasné, že teď to může vypadat, že celý seriál je jenom o jedné postavě. Tak to pochopitelně není. Těch linií je tam mnohem víc. To jenom já se z (ehm) jistých důvodů zaměřuji hlavně na ty dva jmenované. Je to akční seriál ke vším, co k němu patří. O nečekané zvraty, honičky, střílečky, ale ani o přátelství, humor a lásku v něm není nouze.

   Bezprostřední komentář na ČSFD: Ty kráso! S plnou zodpovědností prohlašuju, že nic takhle strhujícího jsem ještě neviděla! Neskutečný příběh, neskutečný děj, neskutečné herecké obsazení a já nevím co ještě! Důkazem budiž fakt, že jsem poprvé v životě shlédla devět dílů v jednom zátahu. Já chtěla přestat koukat a jít spát. Čestný pionýrský, ale to nešlo. Původně jsem si to pustila kvůli hlavnímu hrdinovi (Lee Joon-gi), ale tenhle seriál nedělá svým fantastickým výkonem jenom on. Úžasní tam byli naprosto všichni. Musím vyzdvihnout, stejně jako ostatní přede mnou, Maa, to byl ten nejuvěřitelnější mafián jakýho jsem kdy viděla. On byl "normální" člověk, který měl rád svoji rodinu i přátele, jenže ho život postavil na opačnou stranu barikády. Divím se (a děkuju Bohu), že tohle ještě Amíci neznásilnili. Trochu to rozdejchám a pak vnutím reprízu manželovi. Ať si taky užije. P.S. O dvanáct hodin později: Moc jsem toho nenaspala, ale tlak mám pořád v nebezpečných výškách... ;^)

 

https://www.youtube.com/watch?v=BKZjwUj_ILQ

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.