Pamatujete si, jak měla DoramaQueen na původním blogu přezdívky herců? Některé dala i na nový blog, ale posléze je smazala a po svém odchodu z překladatelských řad nechala web čistě jenom na titulky. Myslím, že to je škoda, ale protože jsem se tímhle nápadem už kdysi taky zabývala, rozhodla jsem se ho oprášit a nahodit alespoň ty, o kterých vím, nebo je spoužíváme v chatu s Sharrou a Eunkou. Určitě se budou lišit od těch vašich, ale co už. Taky je udělám spíš jenom jako seznam. Nejsem tak graficky zručná jako DQ a ani na to nemám čas. Určitě si teď nevzpomenu na všechny, takže přináším první várku a příště přidáme i dámy. 😉

   Začnu tou pro mě úplně nejstarší. Žampión - často se mě ptáte, proč zrovna houba. Je to úplně jednoduché a vlastně ji první použila právě Eunka. Kdysi byla na již zaniklých Asiankách smršť erotických fotek a já k té Lee Joon-giho napsala parafrázi ze starého českého filmu Limodanový Joe - "To je on, mého srdce žampión." No a Eunka se toho chytla a už mu to zůstalo.

   Úplně stejný původ a stejnou autorskou dvojici má i Trávník. Když se Hyun Bin, vracel z vojny, jeho manažer mu kladl na srdce, aby se už nenechával ostříhat. Jenže on má svoji hlavu a z vojny šel vylepaný na kanadský trávník. Kvůli tomu, se musely odložit jeho plánované projekty na dobu, než mu vlasy dorostou. No a když jsme to na Asiankách tenkrát probírali, stal se prostě Trávníkem.

   Kim Nam-gil získal svoji přezdívku Žralok podle stejnojmenného seriálu (Shark), který jsem překládala. V té době jsem ho ještě moc neznala, ale protože hrál s Božskou (k té se dostanu příště), musela jsem ho udělat. Přiznávám se, že jeho charisma mě dostalo hned od prvních minut, a i když je pro mnohé spíš knězem, já mám Žraloka tak zažitého, že už u něj asi zůstanu.

   Jung Hae-in má přezdívky rovnou dvě. Já mu říkám Aramis, podle role z korejských Tří mušketýrů, kde hrál právě abbého d'Herblay neboli Aramise. Ovšem Eunka mu říká Plyšáček, protože jí tak v Something in the Rain prostě připadal. Musím uznat, že to na něho sedí, protože jeho sladký úsměv je prostě jedinečný a uklidňující.


   Panenka Woo-doo, první přezdívka vycházející ze jména a Woo Do-hwan si ji rozhodně zaslouží. Přišla s ní Entef při mém překladu My Country a já si na ni tak zvykla, že už ji taky používám, i když Do-hwan je kus chlapa a je radost se na něho dívat.


   Tady je to jasné jak facka - Lišák, jak jinak Lee Seung-gimu říkat než podle ikonické Gu Family Book. Seriál, kde si střihnul napůl člověka a napůl mužskou verzi Gumiho, vzal mnohým srdce a díky svému konci rozpoutal řadu spekulací o druhé řadě, která se naštěstí nekonala.


   Choi Jin-hyuk vyfasoval svoji přezdívku v Gu Family Book stejně jako Lišák. Podle role Lišákova táty se mu začalo říkat Taťka. Jeho charisma a úspěch postavy byly tak velké, že zastínily i hlavního hrdinu. Minimálně v těch prvních dílech to tak bylo.


   Song Seung-heon má přezdívku, která dokonale sedí k jeho krásným uhrančivým očím. Říká se mu Black. Stejnojmenný seriál byl výborný. Konec hodně diskutabilní, ale to nic nemění na faktu, že patří k těm, z kterých úplně čiší, jak herce baví je hrát. A pokud někdy vidím v seriálech kostičky, vždycky si vzpomenu na Blacka.


   Kim Won-hae. Muž mnoha tváří z nichž ta nej byl asi Chrupavka. Jeho dvojrole ve Strong Woman Do Bong Soo patří k těm nezapomenutelným. I když ani ne ta gangsterská, jako právě 4% Chrupavka v úžasném ohozu. Kdykoliv se objevil, nedalo se ubránit smíchu a to je to, co tenhle pán umí maximálně dobře. Rozesmát vás.


    Úžasně protivný, nevrlý, chladný a báječný Anděl ahjussi ze seriálu Thank You. Mám pocit, že to bylo moje první setkání s Jang Hyukem a tahle přezdívka z Pethushky báječného překladu mu už zůstala. Díky bohu, že z něho Péťa tenkrát neudělala pana anděla. Uznejte, že to by nebylo ono.


   Fanynky prominou, ale Lee Dong-wook není můj kůň. Nesedí mi, nelíbí se mi a popravdě ho nepovažuju ani za dobrého herce. Z toho vyplývá i přezdívka, kterou získal už dávno po zhlédnutí My Girl. Já mu říkám Suchar a Sharra Pan Unylý.


   Dneska poslední je Ok Taec-yeon a nějak nevím, co napsat k jeho přezdívce, protože ta je jasná na první pohled. První čeho si na něm všimnete, jsou krásně tvarované oči a... A uši, takže jednoduše a stručně, je to Ouško.




Komentáře mohou psát a číst pouze registrovaní a přihlášení.

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.