Přeji vám krásnou adventní neděli, doufám, že ji prožijete v klidu, jak se sluší a patří. I za mě. Já tradičně všechno honím na poslední chvíli a místo toho, abych dělala něco pořádného, jsem se v posledních dnech mořila s komponentou na odběr novinek. Vím, že někteří z vás byli (a jsou) zvyklí si na Akihabaře nastavovat sledování titulků, aby byli v obraze a nemuseli několikrát denně klikat, jestli už jejich seriál je, nebo není. Nově se proto můžete i u mě k odběru novinek přihlásit.

   Kde přihlášení najdete, je jasné z obrázku, takže k tomu nemusím nic psát. Co ale napsat musím je fakt, že s touhle funkcí nemám žádné zkušenosti, takže ji budu ladit za chodu. Základní nastavení už snad mám hotové, takže kdo bude mít zájem, bude dostávat upozornění na nové články a hlavně na přidání nových titulků. Zatím všech nových titulků. V budoucnu bych chtěla zapátrat, jestli se dá nějak udělat, abyste dostávali upozornění pouze na to, co vás zajímá. Asi bych to mohla udělat hned, ale museli byste mi to napsat a já bych vaši prioritu nastavila ručně. Teď ale na to pátrání pochopitelně nemám čas, ale někdy po Novém roce se do něho pustím. Pokud se mi to nepovede, tak ani stávajícím způsobem vám poštu nijak nezahltím. U titulků stíhám většinou tak dva díly týdně a článků ještě míň.  A kdyby vás novinky i tak otravovaly, není problém jejich odesílání kdykoliv zrušit.

   Novou funkci považuji za nezbytnou i proto, že jsem si naivně myslela, že se na Akihabaru třeba jednou vrátím, a že se to tam uklidní. Zatím to tak bohužel nevypadá. Protože teď došlo ke smazání počítadla stažení. Výmluva, že počítadlo obsahovalo chybu, která se nedá odstranit, je naprosto neuvěřitelná. Protože i v minulosti byly s počítadlem problémy a vždycky se  dalo do pořádku. Navíc fungovalo xx let a zrovna v téhle situaci se podělá tak, že se nedá opravit? To je prostě směšné. Nebo trapné? To je jedno, výsledek je stejný. Pro mnohé překladatele bylo mnohdy jedinou a hlavní zpětnou vazbou. Za stávající situace je pro ně lepší nahrát titulky tam, kde počítadlo je. Těch možností zase tolik není, ale jsou. Minimálně Titulky.com nebo Serialzone. Znovu opakuji, že na druhém jmenovaném webu mám práva na přidávání seriálů, takže pokud byste si tam chtěli titulky nahrávat, ale ten váš seriál tam není, stačí mi dát vědět a já ho přidám. Zvažuji i možnost, že bych nechala případné zájemce nahrávat jejich titulky sem. Zpětnou vazbu by měli hned, protože tu mám možnost odeslání e-mailu při každém stažení na e-mail toho, kdo je nahrál. Ale nevím, jestli by o něco takového byl zájem. Fakt je ten, že Google by s jejich vyhledáním neměl mít žádný problém. Ale o tom až jindy. Třeba se Aki nakonec nepotopí, i když se zatím noří čím dál tím hlouběji.

   Řekla jsem, co jsem chtěla a pádím do kuchyně. Vánoce nepočkají a já chci večer překládat dárek, protože jsem v strašném, až přímo děsivém skluzu. :^(

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.