Mám hrozně ráda, když se v nějakém "mém" seriálu objeví skutečná postava korejských dějin. Pokud si dobře vzpomínám, tak jednou z prvních takhle objevených byl u mě admirál Lee Soon-shin, který se objevil v Gu Family Book. Od té doby mě zajímá nejenom on, ale i období Imjinské války jako takové. Že se ve stejné době odehrávají i návraty Heo Ima do jeho doby, jste určitě už zaregistrovali. Tedy vy, co to sledujete. V článku nebudou spoilery, takže není čeho se bát a klidně můžete číst dál.

   Generál Sayaka se zprvu může zdát náhodnou postavou, která nebude mít pro hlavní hrdiny prakticky žádný význam. Jestli má nebo ne, neprozradím, ale jde o skutečnou postavu, a proto mě zaujal a trochu jsem si po něm zapátrala.

   I když se měl narodit v Japonsku (1571) a jmenovat se Sayaka, nebyly o tom nalezeny žádné záznamy. Některé teorie se opírají o to, že jde o korejskou interpretaci jeho jména a správně má být Saika Shu. Ani to ale není prokazatelně doložené. Důležité ale je, že mu bylo přikázáno zůstat na hradě v Nagoye a nevstupovat do Korey. Nicméně neposlechl a jeho revolta zašla tak daleko, že vstoupil do korejské (joseonské) armády a zasloužil se o porážku japonských vojáků u Ulsanu a Dongnae. Pak získal svoje korejské jméno a stal se součástí linie Kim Gim-hae. V korejské armádě sloužil až do třicátých let 17. století. Po odchodu z aktivní služby se usadil, oženil a věnoval konfuciálnské etice.

   Kim Chung-seon zemřel v roce 1642.

  
© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.