Doslova a do písmene ikonou korejského módního průmyslu byl dlouhá léta André Kim (vlastním jménem Kim Bong-nam). Narodil se 24. srpna 1935 ve farmářské rodině. Po studiích na vyšší střední škole v Hanyeongu absolvoval Kukje Fashion Design Institute.
 
   Už ve dvaceti sedmi letech si otevřel v Soulu vlastní studio a stal se tak prvním korejským mužským módním návrhářem.

   O čtyři roky později, opět jako první Korejec, předvedl svou práci na módní show v Paříži. Pak už jeho kariéra nabrala strmý vzestup a on dostával pozvání k mnoha módním přehlídkám po celém světě.

   V roce 1981, byl Kim vybrán jako vrchní návrhář pro soutěž krásy Miss Universe. V roce 1988 byly z jeho dílny uniformy korejských sportovců na olympijských hrách, konaných právě v Soulu. Nemá cenu vyjmenovávat všechnu jeho práci, ale za zmínku určitě patří i fakt, že ho svého času požádal i král popu Michael Jackson, aby se stal jeho osobním designérem. Nicméně král módy si ho dovolil odmítnout s tím, že chce, aby jeho šaty byly pro každého.

    Životní cesta André Kima se uzavřela 24. srpna 2010. Podlehl zápalu plic, protože jeho tělo už bylo notně oslabeno rakovinou tlustého střeva.

    Vždycky prý říkal, že nemá rád, když se o něm říká, že už je starý. Na svůj věk se necítil, celý život si připadal jako teenager a asi i proto jeho móda znázorňovala lásku, intelekt, výtvarnou krásu a mladistvou energii. Nejvýraznější byly bezesporu jeho kolekce svatebních a slavnostních šatů, kde se snoubila klasika s futuristickými prvky. Na své přehlídky si rád vybíral mladé představitele showbyznysu, pro které to byla asi největší pocta, jaké se jim mohlo na poli módního průmyslu dostat. Podívejte se teď sami, jak se svých rolí zhostili. Představovat vám známé tváře určitě nemusím. I když tady vedle těch nádherných rób možná trochu poblednou. :^)
© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.