Vůně léta je seriál pro dlouhé zimní večery. Je létem provoněný stejně jako ty louky, v kterých se chvílemi odehrává a věřím, že by dokázal prosvětlit zachmuřený den. Je to seriál pro romantické melancholiky. Nebo melancholické romantiky? Milovníci akce si rozhodně nepřijdou na své a spíš je bude nudit. Ono se v něm zdánlivě nic moc neděje a děj plyne pomalu, pomaloučku. Zatím můžete číst klidně dál, až začnu prozrazovat děj, tak na to včas upozorním.

   Hlavní hrdinové diváka zamotávají do sítí svých vztahů. Ono se taky není, co divit, když role jsou obsazené tak, jak jsou. Son Ye-jin není nutné představovat. Její jméno je zárukou dokonalého hereckého výkonu, protože ona svoje role nehraje, ale v dané chvíli jimi žije. Tady tomu není jinak a já se musím držet, abych na ni zase nepěla ódy. Pro mě je to prostě jedna z nejlepších hereček nejenom v Asii, ale na celém světě. Jejího partnera hraje Song Seung-hun, s kterým mám tu čest poprvé. A jsem překvapená. Stejně jako Ye-jin svoji roli prostě žije. Nehraje ji. Smutek v jeho očích se nedá přehlédnout ani ve chvílích, kdy se usmívá. Po roli Min-wooa se dokonale hodí a asi nejedna divačka by si přála mít tak pozorného, něžného a laskavého partnera po svém boku.
   Seriál je podkreslen hudbou, kterou není možné přeslechnout, stejně jako ústřední písničku, která každý díl zakončí. K nepřehlédnutí je i kamera, která jemnou mlhovinou, světlem nebo hrou stínů zvýrazňuje ty nejromantičtější scény a tím je umocňuje na druhou.

   A o čem, že to vlastně je? Děj je jednoduchý. Hae-won má těžkou srdeční vadu a jedinou nadějí na život je pro ni transplantace. Naštěstí pro ni se najde dárce. Její naděje na plnohodnotný život je ale vykoupena bolestí Min-wooa, který v ten samý den ztratí snoubenku. Pak nás děj posune o tři roky dál a ti dva se poprvé potkávají na letišti. Min-woo si dívky, která spěchá za svým snoubencem nevšimne. Ale jí se z ničeho nic, ve chvíli kdy ho míjí, rozbuší srdce (slyšitený tlukot srdce v té scéně mi způsobil husinu). Po druhé se setkají v horách a je to setkání, které znepokojí i Min-wooa. Neznámá dívka mu tolik připomíná jeho zesnulou lásku...

   Dál už to bude jenom pro ty, co došli stejně jako já do třináctého dílu.

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.