Warm and Cozy. Loňský počin sester Hong, oblíbených i u nás, je dokonale letní, a věrný svému názvu. Už při jeho sledování jsem chtěla vytáhnout tajiny překlady receptů, které jsou hodně lákavé. Ale v zajetí nedostatku času a vlastních překladů k tomu nedošlo. Ale když jsem před časem dělala screeny k Císařovně, tak jsem přitom narazila na spoustu záběrů právě z Warm And Cozy. Asi to byl ten správný signál a recepty jsou, s taji svolením, tady:



1. díl - Šalát z repkového kvetu
plný jarnej vône.

Namočte morské riasy v slanej vode na 10 minút. Na omáčku použite šalotku, pažítku a trochu vietnamského korenia.


2. díl - Polievka z lastúr a morských rias


Lastúry dôkladne umyte vo vode s vodkou alebo so Soju. Namočte morské riasy. Očistite uvarené lastúry. Mušle, morské riasy a cesnak spolu so sézamovým olejom duste na panvici. Pridajte vodu s lastúr a duste asi štyri hodiny. Polievku dochuťte sójovou omáčkou, soľou, čiernym korením a podávajte.

Lastúry, ktoré ste si dali bokom, dochuťte soľou, čiernym korením a sézamovým olejom.
Položte ich na vrch polievky. Potom budete mať teplú a chutnú polievku s lastúr a morských rias!


3. díl - Rezance Mel


Do vriacej vody dajte nakrájanú zeleninu a čínsku kapustu. Potom pridajte cesnak, korenie
a ančovičky v tomto poradí. Varíte asi 10 minút. Akonáhle je všetko uvarené, dochutíte soľou a čiernym korením.

Kým sa varí vývar, speníte mrkvu nakrájanú na rezance v panvici so soľou, vodou a korením. Vo vriacej vode uvaríte rezance, a schladíte v ľadovej vode. Tak budú rezance pekné a pružné.

Rezance dajte do misky a na ne nalejte vývar z ančovičiek. Ozdobte restovanou mrkvou, čínskou
kapustou, sušenými morskými riasami a korunou sedmokrásky.
4. díl - Ryža s ustricami plná vône mora

Najprv očistite a umyte ustrice. Namočte ryžu a sladkú ryžu do vody a potom preceďte cez sitko. Zľahka speňte ustrice na sezamovom oleji a zalejte likérom z rafinovanej ryže. Zmiešajte ryžu s ostatnými ingrediencami (Ustrice, šošovica, gaštany, šalotka, ginkgo orechy, jujuba). Pridajte vývar v pomere 1:1 a priveďte do varu. Hneď ako začne vrieť, znížte teplotu a duste 15 minút. Zhasnite oheň a nechajte 15 minút odležať.

Pripravte omáčku zmiešaním zelenej cibule, korenia, sójovej omáčky, drvenej papriky, sezamového oleja, a troškou medu. Podávajte s omáčkou a ryžou. Ryža s voňavými ustricami je hotová!


5. díl - Osviežujúci mandarínkový čaj

Je skvelý na liečbu prechladnutia! Mandarínku nakrájajte na osminky. Pridajte hnedý cukor a mandarínky v pomere 2 : 1 a vytlačte šťavu z jednej limetky. Dajte odstáť do chladničky.

Pite ho dva až tri dni. Pridajte mätu a pite teplý alebo studený.


6. díl - Pizza s morskými plodmi

Zmiešajte múku a soľ. Pridajte droždie a vodu. Po pridaní olivového oleja, cesto dokončite. Nechajte ho 15 až 30 minút odpočívať v chladničke.

Cesto vyvaľkajte do tvaru tenkých kolies, potrite ich paradajkovou omáčkou a pridajte pripravené ingrediencie a syr. Navrch dajte čerstvú mozzarellu a čerstvý syr z ostrova Jeju. Pečte v peci, pri teplote 200 stupňov Celzia. Vrch upečenej pizze posypte bazalkou, rukolou a parmezánom Reggiano. Pizza s morskými plodmi je hotová, a je bez zápachu po rybách!


© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.